چرا ری ‏دیزاین؟

نویسنده: مجتبی حسن پور

سوالاتی که قبل از هر پروژه ری ‏دیزاین باید پرسیده شود!

تعداد زیادی از شرکت‏ ها خواستار بهتر شدن لوگو و در کل هویت بصری مجموعه خود هستند ولی به اشتباه این پروژه را ری‏ برند می‏ خوانند اما در نگاهی دقیق‏تر این پروژه ری‏ دیزاین نام دارد. ری‏ دیزاین بخش بسیار کوچک (اما تاثیرگذار) در پروژه ری‏ برند یک شرکت یا سازمان است.

ری دیزاین می‏ تواند حس تازه شدن و به روز شدن یک مجموعه را انتقال دهد و پس از آن همه مخاطبان منتظر تغییراتی بنیادی ‏تر در مجموعه هستند؛ فرای تغییر رنگ یا بهتر شدن فرم لوگو و … مخاطبان به دنبال بهبود رفتار برند نیز هستند. مدیریت برند در این نقطه اهمیت ویژه ‏ای پیدا خواهد کرد و تمامی عوامل در نهایت باعث افزایش ارزش ویژه برند می‏ شوند.

در همه مراحل ری دیزاین باید به هویت برند طراحی شده چشم دوخت و از آن برای اصلاح مسیر استفاده کرد.

ری دیزاین اما به تنهایی حس نو شدن مجموعه را با خود به همراه می ‏آورد؛ این اقدام در لایه ‏های کارکنان و کارمندان عموما با استقبال روبه‏ رو می‏ شود اما در سطح مدیران هرگونه تغییر در لوگو یا هویت بصری مستلزم ارایه توضیحات مبسوط و دلایل علمی می‏باشد و جواب منطقی و بر مبنای تحقیق عموماً راه را برای ادامه کار باز خواهد کرد.

در ادامه سوالاتی طرح شده که جواب به آن‏ها می‏تواند راه را برای یک ری دیزاین موفق روشن ‏تر کند:

چرا ری ‏دیزاین می‏ کنیم؟

بسیار مهم است که به این اقدام نگاهی در راستای توانمندی ‏های ارتباطی آن داشته باشیم. در ابتدا باید بدانیم که در طی سالیان، علی رغم پیشرفت‏ هایی که شرکت یا سازمان در زمینه‏ های مختلف داشته اگر در ظاهر، مجموعه همان ظاهر (هویت بصری) چند سال قبل را برای مخاطبان خود دارد آن وقت ری دیزاین می‏تواند به بهبود نگرش مخاطبان به مجموعه نقش مهمی را ایفا کند.

ریدیزاین بانک ملت

لوگوی حاضر بانک ملت نسبت به فرم قبلی حس به روز بودن را به مخاطب القا می‏کند.

چه مساله‏ ای را قرار است حل کنیم؟

در طول مسیر به اصل مساله ‏ای که قرار است حل شود توجه کنیم، آیا لوگو ساختار به روزی ندارد؟ رنگ انتخابی در طی سالیان احساس خوبی را در راستای هویت برند به مخاطب القا نمی کند؟ در مقایسه با رقبا لوگوی حاضر از کیفیت قابل قبولی برخوردار نیست؟ و سوالاتی از این دست می‏تواند ما را در حل بهتر مساله یاری کند.

رامک خودرو

در مقایسه با رقبا به نظر می رسد رامک خودرو نیاز به تغییرات اساسی دارد.

آیا خصوصیات مشتریان ما تغییر کرده است؟

رصد دائمی جامعه مخاطب می‏تواند در پروژه ری‏ دیزاین راهگشا باشد به این منظور که درک تغییرات در سلیقه مشتریان، تغییر سن مخاطبان و هرگونه تغییر پارادایم در جامعه می‏تواند علامتی برای شروع تغییر هویت بصری مجموعه باشد.

ریدیزاین

امروزه برندها به سمت سادگی هرچه بیشتر در حرکتند یعنی هر عنصری را که می‏توانید از لوگو حذف کنید و این کار را تا جایی ادامه دهید که دیگر این کار امکان پذیر نباشد و به اصل لوگو آسیب برسد.

آیا برند ما داستان اشتباه یا از تاریخ گذشته ‏ای را نقل می‏ کند؟

با رجوع به هویت برند به این نکته می‏رسیم که آیا برند از مسیر خود منحرف شده و پیام طراحی شده را دیگر ارائه نمی‏دهد و یا این پیام دیگر امروزه جذاب یا تاثیرگذار نیست.

ریدیزاین اپل

مخاطب امروز اپل، حتی لوگوی سال ۲۰۰۷ این کمپانی را نمی پسندد، در چنین شرایطی آیا می توانید اپل را با لوگوی سال ۱۹۷۶ تصور کنید.

چه چیزی را می‏ خواهیم انتقال دهیم؟ به چه کسانی؟

خیلی شفاف بیان کنیم که چه پیامی را به چه گروه مخاطبی می‏خواهیم انتقال دهیم. آیا صرفا با تغییر بسته ‏بندی و رنگ برند مساله حل خواهد شد یا نیاز به تغییراتی بنیادی تر در لوگو نیز هستیم.

ریدیزاین بستنی جنیس

بستنی جنیس نمونه بارز تغییر پکیج به جای تغییر کل هویت بصری ست.

آیا برند ما به چیزی بی معنی مرتبط است؟

این موضوعی بسیار مهم است که در طی سال‏ها برای برخی از برندها اتفاق می‏افتد. در طراحی هویت برند، شما قصد انتقال حس سلامتی یا پاکی را به مخاطب داشتید ولی در طول زمان این پیام توسط مخاطب به هر علتی درک نشده است. شاید یکی از عوامل بصری شما در این بین خوب عمل نکرده یا همسو با این هویت نبوده است.

ریدیزاین فانتا

شاید گاهی به ذهن برسد که فرم قبلی بهتر از فرم کنونی لوگوست ولی باید به پیام ارائه شده در پس آن نیز توجه کرد.

هدف از ری‏ دیزاین تکمیل برند ماست یا تغییر کامل آن؟

این موضوع بستگی به میزان انحراف برند طراحی شده از مسیر اصلی آن دارد به طوری که گاهی نیاز به تغییر کامل لوگو و رنگ نیست و صرفا کمی به روز کردن آن برای انتقال پیام برند کافی ست.

ریدیزاین گوگل

در نهایت نظارت بر اجرای صحیح و کامل عناصر موجود در دفترچه هویت بصری جدید و بکارگیری ناظری برای اجرای آن، می‏تواند این اطمینان را به مجموعه بدهد که سال‏های آتی هویت جدید جایگزین هویت قبلی شود.

مقاله متر و معیاری برای تشخیص یک لوگوی خوب را از دست ندهید

ری دیزاین می‏ تواند حس تازه شدن و به روز شدن یک مجموعه را انتقال دهد و پس از آن همه مخاطبان منتظر تغییراتی بنیادی ‏تر در مجموعه هستند؛ فرای تغییر رنگ یا بهتر شدن فرم لوگو و ... مخاطبان به دنبال بهبود رفتار برند نیز هستند
در نهایت نظارت بر اجرای صحیح و کامل عناصر موجود در دفترچه هویت بصری جدید و بکارگیری ناظری برای اجرای آن، می‏تواند این اطمینان را به مجموعه بدهد که سال‏های آتی هویت جدید جایگزین هویت قبلی شود.
این موضوع بستگی به میزان انحراف برند طراحی شده از مسیر اصلی آن دارد به طوری که گاهی نیاز به تغییر کامل لوگو و رنگ نیست و صرفا کمی به روز کردن آن برای انتقال پیام برند کافی ست.
ممکن است به مطالب زیر علاقمند باشید:
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.